امروز

دکتر نصراله احمدی فرد

رئیس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری

رزومه علمی

فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با آرتمیا و آبزی پروری در دانشگاه ارومیه توسط ناصر آق و فرزانه نوری در سال 1373 در گروه زیست شناسی شروع شد و در سال 1375 با تاسیس آزمایشگاه تحقیقاتی آرتمیا رسمیت یافت و با اجرای طرحهای تحقیقات ملی از سال 1376 وارد فاز جدیدی گردید. آزمایشگاه تحقیقاتی آرتمیا با موافقت وزارت علوم در سال 1378با فعالیت دو گروه پژوهشی  به مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی تبدیل شد. اجرای طرحهای پایلوت پرورش آرتمیا در استانهای مختلف توسط دکتر آق از سال 1378 شروع شد و با آغاز فعالیتهای بین المللی مرکز از سال 1379، تحقیقات مرکز رنگ و استاندارد بین المللی به خود گرفت. تلاشهای شبانه روزی پرسنل مرکز باعث شد وزارت علوم از سال 1382 برای چندین سال متوالی مرکز تحقیقات آرتمیا را جزو ده واحد پژوهشی کشور شناسایی نماید و با توسعه برق آسای فعالیتهای مرکز، در سال 1384 به پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی ارتقا یافت و همان سال بخاطر عملکرد منحصر بفردش در سطح ملی و بین المللی، به پیشنهاد معاونت پژوهشی وزارت علوم ردیف بودجه مستقل برای پژهشکده اختصاص یافت. پژوهشکده آرتمیا دارای 20 آزمایشگاه تخصصی با تجهیزات پیشرفته تحقیقاتی، سالن بزرگ تکثیر و پرورش آبزیان، مرکز عمل آوری و فراوری آرتمیا، استخرهای بتنی و سالنهای کنفرانس مجهز است. دکتر ناصر آق با وقف زندگی خود طی 25 سال توانستند یک آزمایشگاه 12 متری ابتدایی را به مجهزترین پژوهشکده با بیش از 8000 مترمربع زیر بنا بدون تحمیل حتی یک ریال بار مالی بر دانشگاه ارومیه تبدیل نمایند.

پژوهشکده آرتمیا دارای ارتباطات بین المللی گسترده بوده و عملا به عنوان مرکز رفرانس تحقیقات آرتمیا در غرب آسیا مطرح است. پژوهشکده از سال 1391 در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد و اجرای پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه های دکتری مشترک با اساتید برجسته اروپایی جزو فعالیتهای روتین پژوهشکده است. پژوهشکده آرتمیا در زمینه انتقال دانش فنی تولید، عمل آوری و فراوری سیست و بیومس آرتمیا فعالیتهای گستره ای دارد و در این زمینه علاوه بر شرکتهای داخلی، با شرکتهای خارجی نیز همکاری می نماید.

دکتر بهروز آتشبار کنگرلویی

معاون پژوهشکده